Skip to content

De Eetbare Tuin

by Mar 10, 2020Projects1 comment

In het ontwerpen van tuinen zorg ik altijd voor eetbare beplanting. fruitbomen, kruiden en een plek om te moestuinieren. Eetbare beplanting is voor mij de verbinding met de natuur. Iedere dag tijdens het koken even naar buiten om wat kruiden te plukken of zomers waarneer je op het terras zit een tros druiven plukken als verfrissing.

De laatste jaren is mijn concept voor beplantingsplannen veranderd. Waar ik eerst zorgde naar de meest kleurijke en jaarond bloeiende tuin, combineer ik het steeds meer met eetbare beplanting. Met de vraag hoe kunnen mens en natuur optimaal genieten en consumeren uit eigen tuin.

Fruitbomen, bessen, druiven, kruiden en groentes als courgettes vind je in deze tuin. Zelfs kippen met hun verse eitjes zijn niet vergeten. Ontwerp, aanleg en beplanting gerealiseerd in 2019.

Iedere dag verse kruiden uit eigen tuin of in de ochtend verse aarbeien door de muesli. Ook in een kleine tuin is het inpassen van eetbare beplanting mogelijk. Ontwerp, aanleg en beplanting gerealiseerd in 2020.

Meer projecten

Zelfbouw Tinyhouse

Zelfbouw Tinyhouse

In 2021 heb ik mijn eigen tinyhouse ontworpen, technisch uitgerekend en gebouwd met behulp van vrienden. Mijn doel was een verplaatsbare woning, gemaakt van duurzame materialen en uniek ingericht naar eigen smaak. Een tinyhuis wat aangesloten kan worden op...

Retreatcentrum ‘The Place to Be’

Retreatcentrum ‘The Place to Be’

Ontwerpen met de elements of life In 2021 heb ik mij bezig gehouden met het ontwikkelen met de buitenruimte van retreatcentrum ‘The Place to Be’ Een spirituele plek in de Achterhoek van Nederland waar wordt gewerkt aan persoonlijke groei en de ontwaking van de ziel....

Communitylife Tiny Paradise

Communitylife Tiny Paradise

Sociaal project Tiny paradise Gezammelijk wonen is voor mij belangrijk. Ieder met zijn kwaliteiten om elkaar te versterken. De ene in media, de ander in voedsel, muziek of het luisterend oor. En bij een community hoort voor mij het verbouwen van voedsel. Helaas is de...

©2024 elemental cloud solutions