Skip to content

Biografie

Ik ben Roy Vollebregt, geboren in 1991 en voel al mijn hele leven een sterke verbondenheid met de natuur.  Met mijn sterke sensitiviteitsvermogen heb ik veel mogen ontdekken en gebruik ik deze ontwikkelingen in mijn dagelijkse leven.

Ik ben graag in de natuur te vinden en altijd opzoek naar avontuur. Ook reizen is een van mijn grootste passies, onderdompelen in nieuwe culturen en het best inpassen in mijn eigen dagelijkse leven.

In de drie pijlers food, design en verbondenheid met de natuur geef ik een kort overzicht wie ik ben en wat mij happy maakt ik het dagelijkse leven.

Mijn Leven – 3 pijlers

Food

 

Meer ervaren →

Design

 

Meer ervaren →

Natuur

 

Meer ervaren →

Food

Als klein kind groeide ik op, op een boerderij in het westen van Nederland, Berkel en Rodenrijs. Mijn ouders hadden een melkveebedrijf met 60 koeien. Als kind was ik graag buiten en vond ik het heerlijk om te helpen op de boerderij.

In de periode dat ik studeerde gebeurde er veel op de boerderij van mijn ouders. De boerderij werd onteigend voor natuur, water en infrastructuur. Het grootste deel van het land kreeg de functie natuur. In die periode studeerde ik en zocht ik naar combinaties van het traditionele voedsellandschap in combinatie met het natuurlandschap. Ik liep stage bij Natuurmonumenten en heb mijn afstuderen gericht op het nieuwe natuurgebied, natuur- en recreatiegebied de Groenzoom. Het natuurgebied, waar mijn ouders hun melkveebedrijf hadden en waar mijn vader als zelfstandige nu veel beheerwerkzaamheden in doet.

Na mij afstuderen voelde het niet compleet en ben ik meer gaan ontdekken over lokaal voedsel en permacultuur. Ik ben gaan reizen naar Australië en ben gaan werken op een organic farm met lokale afzet op de market. Ook ben ik gaan werken in een permacultuurgarden en heb veel geleerd over de ultieme balans tussen voedsel en natuur. Plekken waar ik veel passie voelde en kwamen tot de kern wie ik ben.

Design

Ik ben een creatief persoon en houdt me graag bezig met design. Ik word blij van het ontwikkelen van nieuwe groene plekken. Als kind was ik altijd in de tuin aan het rommelen. Snoeien, herplanten en altijd nieuwe plekken aan het creëren. Als teenager werkte ik veel in de aanleg en onderhoud van tuinen en kwam ik met mijn hoveniersopleiding in aanraking met tuinontwerp. Ik vond het heerlijk om te schetsen en samen met mensen tuinen te ontwikkelen.

Ik vond dit zo leuk dat ik na mijn hoveniersopleiding naar het HBO ben gegaan. Ik heb daar tuin- en landschapsinrichting gestudeerd. Het was fijn om mijn creativiteit te gebruiken en tools te leren hoe je knusse en ontspannende plekken met de juiste beplanting kan creëren.

Na mijn afstuderen ben ik gaan ontdekken wat voor mij een groene en gelukkige leefomgeving is. Zo ben ik in Peru geweest en heb ik mogen ontdekken hoe culturen hun leefomgeving ontwerpen in harmonie met de natuur.

Verbondenheid
met de Natuur

Ik voel al mijn hele leven een sterke verbondenheid met de natuur. Als kind kon ik me buiten uren vermaken en was ik altijd op ontdekkingstocht. Ook heb ik mijn jeugd op scouting gezeten en vond ik het heerlijk om te kamperen en activiteiten te ondernemen in de buitenruimte.

In mijn dagelijkse leven vind ik het leuk om mijn enthousiasme voor natuur over te brengen op andere mensen. Natuur geeft mij veel rust en vrijheid in mijn body en mind.

Zo heb ik me een aantal jaar ingezet voor zwerfjongeren in Den Haag waarbij we veel activiteiten organiseerde in de natuur. Even weg van alle problemen en het hoofd leegmaken in de natuur. Ook mijn stages en afstuderen stonden altijd in het teken van het verbinden van mens en natuur. Zo heb ik beheerplannen gemaakt in samenwerking met lokale natuurorganisaties, snelweg ingepast in het landschap en recreatieplannen ontwikkeld. Projecten waar mijn werk altijd sterk in werd gewaardeerd.

De laatste jaren gebruik ik spiritualiteit wat de verbondenheid met de natuur voor mij betekend. Ik heb gezien wat natuur met mensen doet op een zorgboederij/retreatcentrum en ben me meer gaan verdiepen in de medische werking van planten.  

Vind meer uit over mijn projecten

Het geeft me energie om mensen in contact te brengen met de natuur. In de digitale wereld vol prikkels is het soms lastig om in je kracht te blijven staan. Ik gebruik de natuur om even tot rust te komen. Zie het als een dagelijkse meditatie!

Zelfbouw Tinyhouse

Zelfbouw Tinyhouse

In 2021 heb ik mijn eigen tinyhouse ontworpen, technisch uitgerekend en gebouwd met behulp van vrienden. Mijn doel was een verplaatsbare woning, gemaakt van duurzame materialen en uniek ingericht naar eigen smaak. Een tinyhuis wat aangesloten kan worden op...

Retreatcentrum ‘The Place to Be’

Retreatcentrum ‘The Place to Be’

Ontwerpen met de elements of life In 2021 heb ik mij bezig gehouden met het ontwikkelen met de buitenruimte van retreatcentrum ‘The Place to Be’ Een spirituele plek in de Achterhoek van Nederland waar wordt gewerkt aan persoonlijke groei en de ontwaking van de ziel....

De Eetbare Tuin

De Eetbare Tuin

In het ontwerpen van tuinen zorg ik altijd voor eetbare beplanting. fruitbomen, kruiden en een plek om te moestuinieren. Eetbare beplanting is voor mij de verbinding met de natuur. Iedere dag tijdens het koken even naar buiten om wat kruiden te plukken of zomers...

©2024 elemental cloud solutions